Anti-Perspirant deodorantlar terlemeyi düzenleyerek daha az terin bakterilerle bir araya gelmesini sağlar. Vücut ısısıyla eşzamanlı çalışarak aktive olur ve ter kokusunu engeller. Anti-Perspirant özelliği olmayan pudrasız deodorantlar ise sadece kokuyu maskeleyerek geçici çözüm sunar; ter kokusuna karşı gün boyu koruyamaz. Anti-Perspirant deodorantlar, pudrasız deodorantlara göre çok daha uzun süre etkilidir.
ANTİPERSPIRANT DEODORANT KULLANMAK ZARARLI TOKSİNLERİN VÜCUTTAN ATILMASINI ENGELLER Mİ?
Hayır. Bu yanlış inancın sebebi birkaç yıl önce ortaya çıkan ve kaynağı belli olmayan e-posta iletilerdir, bu e-postalardan yola çıkarak birkaç gazetede de haberler yayınlanmıştır. Uzmanlar bu yanlış iddiayı aşağıdaki gerçeklere dayanarak reddetmektedirler
Vücut, toksinleri ter aracılığıyla atmaz.
Antiperspirant deodorantlar vücudun terleme kapasitesini değiştirmez.Vücudumuzdaki toksinlerin %95’i karaciğer ve böbrekler aracılığıyla atılır. Terlemenin amacı toksinleri atmak değil, vücut ısısını düzenlemektir. Terin içinde toksinler değil su, tuz ve yağ bulunur. Vücudumuzda farklı yerlerde toplam 2 ile 5 milyon arası ter bezi vardır, Anti-Perspirant deodorantlar ise sadece koltuk altlarındakiter bezleri üzerinde etkilidir. Çabuk buharlaşmadığı için koltuk altlarımızdaki ter bizi daha çok rahatsız eder ve bu yüzden en çok bu bölgeden terlediğimizi düşünürüz.Ancak koltuk altlarındaki ter bezleri vücudun ürettiği terin sadece %1’ini oluşturur. Antiperspirant deodorantlar koltuk altlarında ter ile bakterilerin birleşip kötü koku oluşturmasını engeller, ama vücudun genel ter dengesini etkilemez.
İlk yorum yapan olun